Mitt arbete

Ännu en söndag är kommen och ännu en vecka har gått. Nu har jag snart klarat av halva kursen i matematisk begreppsbildning och tentan närmar sig med stora steg. Jag lovade att berätta lite om mitt jobb som fritidsledare och den kommer här.
Jag började jobba på en ungdomsgård i Långshyttan för 5 år sedan och jag stormtrivs där ute. Alla frågar mig hur jag kan jobba där ute men jag ser inga problem bara möjligheter. Jag har alltid tyckt om att jobba med ungdomar och vad passar inte bättre då än att jobba som fritidsledare, där man får kontakt med ungdoamr varje dag, eller ja kvällar i det här fallet då, eftersom det är kvällstid som jag jobbar. Det är faktiskt ett skoj och trevligt arbete och det är även  roligt att få vara med och se hur ungdomarna har vuxit upp under den tiden som de har varit på ungdomsgården. Synd bara att man inte har dokumenterat det. Men det är lätt att vara efterklok. Jag jobbar även som fritidsledare ute i Västerby på en ungdomsgård och där har jag varit nu i snart 4,5 år. Ja nog om detta nu, vill ni veta mer så får ni fråga helt enkelt.

Ja för övrigt så pluggar jag till lärare för grundskolans tidigare år, alltså år 1-6. Jag har nu ett år kvar och sen är jag utbildad lärare. I vilka ämnen brukar folk fråga mig? På den frågan så säger jag att det lutar åt Ma/No, eftersom jag har läst Geografi, Nyfiken på Naturvetenskap och nu Matematisk Begrepsbildning. Ja förutom Pedagogiken då Ped arb A och B. Från V 45 och fram till V 02 så ska jag läsa Vägar till skriftspråket.

Ja och nu till helgen, vad har jag gjort denna helg som är så olik de andra då, jag har nattvandrat fredag och lördag kväll, och på fredagen var det grymt mycket ungdomar på stan, men på lördagen så var det heldött. Jag är ordförande i nattvandrarna Hedemora och mer om det kommer jag att berätta om senare.

Carpe Diem

Utmaning

Jag antar utmaningen !


1) Fyra arbeten jag har haft i mitt liv:

1) Elevassistent
2) Lärare (Idrott mm)
3) Säljare
4) -------

2) Fyra filmer jag kan se om och om igen:

1) Dirty Dancing
2) Shindler`s List
3) Alla Nya Beckfimer
4) Wallander

3) Fyra städer jag har bott i:

1) Hedemora
2) Hedemora
3) Hedemora
4) Hedemora

4) Fyra tv-serier jag gärna ser:

1) Prison Break
2) CSI
3) Oika Såpor
4) -------


5) Fyra ställen jag vill åka till:

1) Grekland
2) Australien
3) USA
4) Kungsleden

6) Fyra webbsidor jag besöker dagligen:

1) Aftonbladet
2) Fronter
3) Bloggen
4) Högskolemailen

7) Fyra favoriträtter:

1) Pasta i olika former
2) Pölsa
3) Fisk
4) Assiatisk mat

8) Fyra ställen där jag trivs:

1) Hemma
2) Hos mia päron
3) Hos  mina  vänner
4) Ute

9) Fyra bloggare jag vill utmana att svara på de här frågorna:
1) ?
2) ?
3) ?
4) ?

So, DO IT DO IT DO IT! :)




Söndag

Jaha, då var det söndag igen och ännu en helg är slut. Jag har inte gjort mycket den här helgen, mest slappat framför tv:n och kollat på film. Jo jag har städat lite föresten. I morgon måndag är det skola igen och det är rätt skoj, men lite klurigt med matematik. Jag läser matematisk begreppsbildning, låter kanske krångligt men det är grundläggande matte kan man säga. Vi ska lära oss hur barnen tänker. Sedan så är det naturligtvis också fritidsgårdarna som jag jobbar på i Långshyttan och i Västerby. Mer om detta kommer senare.

Lite på lyset

Lite på lyset